Kecantikan Kesihatan Rawatan

Merawat Radang atau cystic Jerawat

Merawat Radang cystic Jerawat

Pada tahun 2005, FDA ditubuhkan pangkalan data penjejakan dalam talian, yang dipanggil iPLEDGE, dan kini memerlukan semua pesakit untuk menandatangani ke pangkalan data untuk terus menerima preskripsi mereka.Sistem iPLEDGE memerlukan wanita untuk menyerahkan dua ujian kehamilan negatif sebelum mereka boleh menerima preskripsi awal untuk isotretinoin. Wanita juga perlu menjalani ujian kehamilan setiap bulan sebelum setiap isi semula. Lelaki juga dikesan kerana risiko kemurungan Accutane.

“Sesiapa mengambil Accutane benar-benar perlu diberi kaunseling dengan betul tentang semua risiko-risiko ini,” kata Alexiades-Amenakas. Ubat itu juga merosakkan penyembuhan luka, jadi jika seorang pesakit dengan jerawat fibrosis teruk bermula mengambil dadah, mereka sista biasanya menyelesaikan dengan parut. ” ia menghilangkan masalah asas, tetapi anda hampir dijamin untuk sembuh dengan parut jika anda berada di tahap itu keradangan apabila anda mula mengambil Accutane. “

Alternatif kepada Accutane untuk mereka yang teruk, jerawat degil, adalah rawatan yang melibatkan laser / terapi cahaya. Dua pilihan yang utama ialah:

. Terapi Photodynamic “Dalam teknik ini, kami memohon cecair preskripsi untuk muka pesakit, dada, atau belakang – di mana sahaja jerawat – dan kemudian memohon cahaya atau laser untuk mengaktifkan ubat,” kata Taub. “Bukan sahaja ubat yang membunuh bakteria – yang kurang penting, kerana bakteria akan kembali – tetapi dalam tempoh beberapa bulan, ia juga mengurangkan saiz dan aktiviti kelenjar minyak.”

Isolaz. Rawatan ini menggabungkan vakum dengan cahaya jalur lebar. Vakum membersihkan liang dan ekstrak minyak berlebihan, manakala cahaya membantu memusnahkan jerawat menyebabkan bakteria dan juga mengurangkan aktiviti kelenjar minyak.

“Bagi orang-orang dengan jerawat yang paling teruk yang telah gagal rawatan lain, saya biasanya bergantung kepada Accutane atau rawatan laser,” kata Taub.